" Het leven is een spel, een reis,...

  En wat voor één...

  Ronduit magisch als je vol              zelfvertrouwen  jouw rol kan spelen! 

  Doe je mee?"

Mijn verhaal

Hey allerliefste jij,

wat leuk dat je eventjes komt ' snuffelen' om mij beter te leren kennen ;-)

Ik ben dus Dagmar Van den Bergh. In 1978 zag ik het eerste winterzonnetje in Turnhout. Mijn vele omzwervingen brachten mij wel door een groot stuk van de provincie Antwerpen. Mijn sappig dialectje krijg je er dus gratis bij :-)

Mijn hele levensreis vertellen, zou ons te ver leiden (misschien dat ik er ooit nog een boek over schrijf).

In het kort:

Mijn hele leven heb ik geprobeerd om mezelf aan te passen aan de maatschappij. Huisje, tuintje, boompje, kindjes en 'doe maar normaal'. Alleen, dat lukte niet zo goed. Ik voelde mij niet 'normaal'. In welke levensfase ik ook zat, die 'norm' daar paste ik niet in.

Met verwondering en toch ook wel enigszins ongerust, spartelde ik door een leven waarin mensen hard zijn voor elkaar, materialistisch, waarin gedicteerd wordt hoe je hoort te zijn. Geen lastige vragen stellen. Gewoon meelopen.

En mijn dappere, strijdvaardige ik probeerde daar tevergeefs iets aan te veranderen. Iedere keer opnieuw. Als leerkracht, als verpleegkundige, als gezondheidsambtenaar,... Ik zag wat er mis ging. Ik wilde het mee oplossen. Ik moest zwijgen... Intens verdriet. Einde levenslust. Meer dan eens.

Uiteraard ben ik gaan zoeken. Hoogbegaafd, hoogsensitief, AD(H)D... het verklaarde veel. Maar daarmee was het 'probleem' nog niet opgelost. En dan begon de lijdensweg van mijn 2 dochters (2 fantastische jonge dames ondertussen waar ik super fier op ben). Ik herkende hun struggles en hun pijn. Verbazingwekkend hoe men nog steeds probeert om iedereen over een min of meer dezelfde kam te scheren. En hoe weinig er gekeken wordt naar wie die jongeren écht zijn. Met hun hele wezen. Ik ook ontdekte hoe groot de impact was op hun fysieke lichaam.

Daar is mijn passie voor de 'holistische' benadering van het Mens-zijn geboren. Ik leerde luisteren naar hun en mijn lijf. En mijn God, wat heb ik onder mijn voeten gekregen. Want ondanks al die nieuwe inzichten door tal van opleidingen, leefde ik er te weinig naar... Er ontbrak nog een stuk.

Mijn lijf heeft het me haarfijn (nee, eerder snoeihard) laten voelen, iedere keer het tijd was (zeg gerust 5 over 12, want ik geef niet snel op) om te vertrekken: uit een slecht huwelijk, slechte jobs, een slechte relatie,... Vele knopen hakte ik door. Telkens krabbelde ik overeind. En ik probeerde het opnieuw... met die maatschappij...

En dààr zat het! Dat was de missing link! Ik durfde niet volledig mezelf zijn. Helemaal gaan staan voor wie ik ben. Ik was bang. Bang om niet aanvaard te worden, niet geliefd te worden. Bang om de realiteit onder ogen te zien dat ik niet pas in een 'kant en klaar' hokje, maar dat ik de verantwoordelijkheid op mag nemen voor mijn eigen weg, mijn eigen geluk,...

Dankzij oa. Soulrealignment (c) ontdekte ik wie ik ben. Waar mijn geluk ligt. En waar die angst vandaan kwam. Ik ging ermee aan de slag. Ik haalde de blokkades uit mijn rugzak. Met vallen en opstaan, want o ja, uit je comfortzone stappen is op zijn zachtst gezegd, heel spannend!

Met inzicht komt verantwoordelijkheid en liefde en dankbaarheid. Immense dankbaarheid dat ik deze weg heb gekozen. Er helemaal mag zijn voor al wie mij nodig heeft. Dankbaarheid dat ook mijn kinderen zichzelf (en ons als ouders) kennen en aanvaarden (met alle etiketjes en eigenaardigheidjes, alles erop en eraan ;-) ). Dat ik een gezin kon opbouwen met een warme basis van inzicht, respect en vertrouwen en veel liefde. Waar vallen en opstaan toegestaan is. Waar niemand perfect moet zijn. Iedereen heeft recht op zijn eigen leerschool, eigen fouten, eigen successen... En dat ik mijn wijsheden en inzichten in alle vrijheid mag delen.

Iedere dag is een geschenk. Stel je voor, iedere ochtend wordt ik blij, dankbaar en vol 'goesting' waker. Helemaal benieuwd naar wat de dag me weer zal brengen. Helemaal bereid om weer het beste van mezelf te geven. Vol liefde. Voor iedereen.

Ik wist niet dat dit kon.

Wil jij dit ook? Wil jij graag ervaren hoe het voelt om het leven te leiden waarvoor jij geboren bent? Waarvan jij tot in de toppen van je tenen gelukkig wordt? Jouw ziel, je emoties en je lijf terug helemaal in balans? Of wil jij leren hoe je deze basis terug kan leggen voor jouw gezin?

Ik wens het je toe en help je graag op weg!

Veel liefs -x- Dagmar

PS Volledig zelfstandig ondernemerschap is dus wel nieuw voor me. Ik doe dapper mijn best, maar alvast mijn excuses voor de softwarematige beginnersfoutjes. Tips altijd welkom ;-)

 

 

Een hele rugzak aan kennis en kunde om samen op avontuur te trekken!

 

Mijn expertise: hoogbegaafdheid, ASS, faalangst, burn-out, bore-out, depressie, motivatieproblemen, angst, ADHD, leerproblemen, opvoedingsproblemen, moeilijkere kinderen (met alle mogelijke etiketjes),...Ja zeggen aan jezelf, loslaten, verlies, verdriet en rouw. Voluit  'Leven' met alle uitdagingen die daarbij komen kijken!

Al deze rijkdom vergaarde ik in tal van opleidingen (zie verder) en dit werd rijkelijk op de proef gesteld door mezelf en bij mijn 2 prachtige (uitdagende) dochters ;-)

Bij mij kan je ook terecht als de batterij plat is en je het allemaal niet meer weet. Als het leven je blokkeert en je niet meer weet hoe je vooruitkomt, kijk ik met je mee naar het totale plaatje. We onderzoeken wie jij in wezen bent. Ik zet jou terug in je kracht (opruimen van blokkades en traumaverwerking horen er ook bij) en help je op weg om terug de regie van je leven op te pikken. Je krijgt bij mij letterlijk een nieuwe bril om mee naar het leven te kijken. Ik leer je jouw unieke stappen te zetten, zodat jij kan gaan schitteren op alle vlakken!

Ook voor een beter inzicht in de nabije mensen in je gezin/familie kan je bij mij terecht. Hoe beter we mekaar begrijpen in elkaars essentie, hoe leuker en liefdevoller de wereld wordt.

 

Waar ik mijn mosterd haalde:

Opleidingen: leerkracht lager onderwijs, prof. bachelor verpleegkunde (optie sociale), holistisch gezondheidsconsulent i.o., studiecoach, verdiepingsopleiding hoogbegaafdheid, expertopleiding hoogbegaafdheid, socio- emotioneel leerlingenbegeleider, intuïtieve coach, Soulrealignment(c) Practioner, vernieuwende  en transformerende coachopleiding bij David Key,...

En verder heb ik mij ook nog verdiept in: energetisch helen en coachen, werken met edelstenen en etherische oliën, werken met geluids- en lichtfrequenties, meditatie en transformatietechnieken => evolueren naar een nieuwe tijd (dimentie) waar iedereen in zijn kracht staat

 

Dit zeggen mensen over mij

SOULREALIGNMENT(C)

 - Het was de missing link in bepaalde situaties in mijn leven. Een erkenning van de blokkades waar ik tegenaan loop.. een erkenning van mijn gevoelens waarom bepaalde zaken op dit moment nog niet willen lukken in mijn leven. Nu is het aan mij om verdere stappen te zetten.

Ik heb reeds veel rond persoonlijke ontwikkeling gedaan en mogen leren en beleven. Desondanks dat had ik nog wel enkele blokkades waar ik niet door kon. Deze sessie heeft ogen geopend en me geholpen dingen te plaatsen. Het geeft een vorm van rust te weten waar dingen/blokkades vandaan komen.

Blijf vooral zo verder doen. Je bent een ongelofelijke meerwaarde voor de Lichtwer(k)(p)ers op de aarde. Ongelofelijk dankbaar 🙏🏼🦋 -Joyce-

 

ALS PERSOON

- Spontaan, goedlachs, mensenmagneet ;-) -Heidi-

- Een warme, kleurrijke, enthousiaste, authentieke vrouw die out of the box durft te denken. Met een rugzak vol kennis, veel passie en zorgzaamheid gaat ze met iedereen op pad. Steeds zonder te (ver)oordelen waardoor er een veilig en comfortabel gevoel is. Kortom: een kanjer! - Kim-

 

 

ONDERWIJSCOACHING

- ..., het zinvol werken, de coaching, betekenen een enorme meerwaarde in onze dochter haar ontwikkeling en zijn voor haar en voor ons gezin onmisbaar.  -Dorien-

- Mogen we vanuit de school nog jongeren naar jou sturen? Jij hebt echt een goed zicht op de situatie. -Hilde-

- Je hebt dingen losgemaakt bij de jongere (anoniem) die ik niet voor mogelijk hield. Dankjewel voor je inzet en heldere aanpak. Je hebt dat echt goed gedaan. - Huisarts anoniem

- 'Mag ik nog vrienden naar u sturen? Gij zijt echt graaf! ' - jongere anoniem-

- Straffe madam! -Kim-

-Wat ik zeker sterk vind aan jou, is je out of the box denken, niet conventioneel, geloven dat er voor iedereen een pad is om te volgen, maar dat dit niet voor iedereen het traditionele pad is. Niet opgeven, blijven zoeken naar mogelijkheden. Ik denk dat je heel sterk bent in het begrijpen van jongeren, die zich niet begrepen voelen. Je expertise is een troef. -Ruth-