Hoe magisch kan het leven zijn...Volg je intuïtie!

Gepubliceerd op 3 december 2023 om 22:18

Hej liefste lezer, vandaag neem ik je mee op reis. Op reis in je 'buikgevoel'. 

Nee, ik heb het niet over die fameuze vlinders in je buik bij het aanblik van één of andere -niet te weerstane- schoonheid der natuur. Ik heb het ook niet over de eerder ongemakkelijke ervaring die je wellicht ook al eens is overvallen na het verorberen van een - net iets te lekker, net te veel- feestbuffet.

Nee, dit buikgevoel is de vertrouwde stem die er altijd voor je is. Soms heel nadrukkelijk aanwezig .'Hell Yes, die nieuwe trui is zo die van mij?!' Soms eerder wantrouwend, als het wellicht verstandiger is om bij die nieuwe kennis even de kat uit de boom te kijken?

Als je heel stil en rustig bent, hoor je vaak ook de uitnodiging om de dingen eens anders te bekijken. Of net eens iets anders te gaan doen, dan wat je aanvankelijk had gepland...

En daar zit de magie... De grote 'Ja' op het Leven!

 

Wie mij kent, weet dat het voor mij een waarheid is als een koe. Het Leven is energie, is trilling, is Bewustzijn. Niets gebeurt zomaar. Alles heeft zijn waarde. ook als de dingen echt fout gaan... zelfs daar ligt een les, een rijkdom om te vinden. Zodra je deze waarheid aanvaardt, gaat je realiteit er al een pak interessanter uitzien.

 

De volgende waarheid waarin ik je vandaag graag meeneem, is het begrijpen dat er dus een groter Bewustzijn is. Hoe dat precies werkt, leg ik later nog wel een keer uit. Weet voorlopig dat je het kan zien als een 'groter weten' dat het overzicht heeft. Dat situaties 100 keer beter kan inschatten dan jij alleen... En dat, als je erop durft vertrouwen, het leven zo veel rijker en zinvoller kan worden voor jezelf en de mensen rondom jou. En nog straffer. Je bent ermee verbonden... jouw hart en jouw buik babbelen erop los! Of soms heb je zo van die ingevingen. Een zot idee. totaal verrassend. Je weet niet waar het vandaan kwam...

 

Zo overviel het mij vandaag. Deze ochtend nam ik me voor om EINDELIJK eens werk te gaan maken van mijn blog. Je leest dit, dus ja, so I did. Intenties zetten werkt echt, maar ook daar zal ik later nog eens dieper op ingaan.

 

Anyway, ik zat klaar aan mijn bureau. Alle afleidingen afgewerkt of geparkeerd. Ik was er klaar voor... Koffietje bij de hand. Balpen in de aanslag (ik maak mijn schrijfsels liefst nog eerst op papier- dat stroomt voor mij beter). Buiten scheen de zon.

En daar zat het... buiten scheen de zon!

 

En plots kwam het idee. Als ik nu eens naar de bibliotheek wandel en daar ga schrijven. Tot het 'klaar' is. En dan doe ik op de terugweg mijn boodschappen. En om de één of andere reden leek het mij plots een fantastisch plan. Totaal onverwacht, maar zo leuk! Het kriebelde en ik deed het gewoon.

En wat een TOP beslissing werd het!

 

Onderweg genoot ik maximaal van de zonnestralen op mijn snoet en de frisse lucht die door mijn longen stroomde bij iedere ademteug. Mijn hart verwarmde van al de mensen die ik tegenkwam op mijn weg. Mijn gulle vrolijkheid beantwoordden zij ook allemaal met hun meest fantastische glimlach. Doorgaans heb ik dat effect op mensen. Ik ben een Big Believer in een gratis glimlach voor iedereen! Je weet nooit wie je er onverwacht een groot plezier mee doet... Maar volgens mij deden de blauwe lucht en de zon er vandaag nog een schepje bovenop!

 

Eénmaal aangekomen in de bib, ontdekte ik de boekenverkoop ten voordele van de Warmste Week. Mijn hartje alweer blij. Leuke boeken voor een prijsje voor een goed doel...win win win!

Na dat verwenmomentje voor mezelf, botste ik op één van mijn klantjes. Een hele lieve dame, heel goed op weg om de regie van haar eigen leven op te pakken. Ze doet dat geweldig, maar had net even een lastig moment. Zo leuk dat ze mij net nu zag! Normaal gezien hadden we pas volgende week een afspraak. Voor haar spontaan vandaag een vleugje Dagmar. Een luisterend oor, een nieuwe kijk op het probleem, een dikke knuffel... en met nieuwe moed kon ze weer verder. Het probleem was plots veel minder groot! Hoe dankbaar ben ik, dat ik dit voor haar kon betekenen!

 

En dan was ik eindelijk aan het schrijven... tot plots mijn dochter (die normaal gezien naar papa ging vanavond) nog even van de handigheid gebruik maakte, dat ik 'toevallig' in de bib was. Haar bus was niet komen opdagen. En binnen was het warmer om te wachten op de volgende. Dus voor ik het goed en wel besefte, zat die lieve, stoere meid ook nog even bij mij aan tafel en kreeg ik nog snel een verslagje van haar dag. Zalig!

 

En dat is dus voor mij de magie van het leven... Wat het kan doen als je dat buikgevoel, alias je intuïtie, gaat volgen.

Nee, het gaat niet zoals 'verwacht'. Het gaat 'beter'.

 

Mijn verhaal voor vandaag is geschreven. en voor verschillende mensen werd de wereld ook een vleugje mooier vandaag. Hoe fijn als je het grotere plaatje achteraf kan zien. Jij bent een deeltje van een groot geheel en het is magisch! Love it!

 

Nu tijd voor de boodschappen. Benieuwd wat dat nog zal brengen ;-)

 

Geniet nog van jouw magische dag!

 

Veel liefs

 

Dagmar

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.